Objavljen Pravilnik o načinu i uslovima za podsticaj u poljoprivrednoj proizvodnji

Na prijedlog Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine na 21. redovnoj sjednici održanoj 29. jula 2021. godine, usvojila je Pravilnik o načinu i uslovima za podsticaj u poljoprivrednoj proizvodnji.

Image for news

Pravilnikom je propisano da se zahtjevi za dodjelu podsticaja za unapređenje poljoprivredne proizvodnje za 2021. godinu mogu podnijeti do 30.10.2021. godine.

Prije podnošenja zahtjeva poljoprivredni proizvođači dužni su čitko popuniti obrasce koji se kao i broj (na kojem će tačno biti upisan datum i vrijeme dolaska za podnošenje zahtjeva za dodjelu podsticaja) mogu dobiti prilikom dolaska u Odjeljenje za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu u Mostarskoj ulici broj 195, svaki radni dan u periodu od 08:00 do 14:00 sati. 

Vrijeme naznačeno na preuzetom broju potrebno je poštovati kako bi se umanjile nepotrebne gužve i vrijeme čekanja te ispoštovale epidemiološke mjere.

Sva potrebna dokumentacija za ostvarivanje podsticaja propisana je Pravilnikom koji je dostupan za preuzimanje na priloženom linku u nastavku: