Radionica stručne misije na temu: „Uloga poljoprivredne savjetodavne službe u ruralnom razvoju i promociji poljoprivrde“.

Realizovana je aktivnost koja je okupila stručnjake iz Ministrstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH i našeg Odjeljenja koji su aktivno učestvovali u razmjeni mišljenja, informacija i dali svoj doprinos u budućoj interresornoj saradnji savjetodavnih službi.

Image for news

U organizaciji Odjeljenja poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede/ Odsjek za rurlani razvoj Vlade Brčko distrikta BiH i TAIEX misije (Instrument Evropske komisije za tehničku pomoć, podršku i razmjenu informacija), 11. 02. 2020. godine održana je radionica u prostorijama Odjeljenja.

Radionica stručne misije je bila na temu: „Uloga poljoprivredne savjetodavne službe u ruralnom razvoju i promociji poljoprivrde“. Realizovana aktivnost okupila je stručnjake iz Ministrstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH i našeg Odjeljenja koji su aktivno učestvovali u razmjeni mišljenja, informacija i dali svoj doprinos u budućoj interresornoj saradnji savjetodavnih službi.

Kao eminentni stručnjaci iz oblasti poljoprivrede predavači na radionici su bili:

  • dr Spyros Arseniou / direktor Uprave za okoliš i urbano planiranje / Grčka;
  • mr Guido Bonati / direktor Agencije za poljoprivredu i ekonomiju (CREA) Italija.

Nakon održane radionice u Brčko distriktu BiH misija TAIEX će realizovati indentične aktivnosti u Banja Luci i Sarajevu, posle čega će dostaviti stručno mišljenje i zaključke o trenutnom stanju organizovanosti savjetodavne službe na prostoru BiH i preporuke za poboljšanje stanja istih.